Κάλεσμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να ορίσει άμεσα δικαστική αίθουσα στο εφετείο Αθηνών, προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται την Παρασκευή στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ημέρα που ξεκινούν οι πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις, ζητούν με επιστολή τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας Πειραιά, του δήμου Κορυδαλλού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.


Ζητούν, επίσης, νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, πριν την επανάληψη της δίκης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κορυδαλλού, δεσμεύθηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα αυτό, θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Το υπουργείο είχε επισημάνει, επίσης ότι αρμόδια να κρίνει εάν μπορεί να διεξαχθεί ή όχι η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και να ζητήσει αλλαγή της αίθουσας, είναι η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, που θα πρέπει να υποβάλει γραπτό αίτημα.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη σε νέο αίτημά τους που απηύθυναν προς στο δικαστήριο ζήτησαν από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς, όπως τόνισαν, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.

Ωστόσο, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη είχε δηλώσει ρητά, ότι «αν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι να απευθύνουμε αιτήματα».

Το πρωί, εκπρόσωπος από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά επισκέφθηκε το ΕΠ.ΑΛ Κορυδαλλού, προκειμένου να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο ο συγκεκριμένος.


Άτομα από την επιτροπή αγώνα του δήμου, δεν του επέτρεψαν την είσοδο και ο εκπρόσωπος αποχώρησε.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις