Η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Σε συνέντευξή του στο Mega τόνισε ότι «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» και υπογράμμισε πως το πρόσφατο πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον- Πάλμερ.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» πρόσθεσε και επεσήμανε πως «το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά», αλλά και ότι απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

Σχετικά με το Εθνικό Θέατρο και τη διαμάχη με τον Σωτήρη Χατζάκη, σημείωσε πως ο διαχειριστικός έλεγχος από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης είναι σε εξέλιξη και ότι είναι στο χέρι της νέας διοίκησης -που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 13 Μαΐου- να ζητήσει έλεγχο από ορκωτούς λογιστές.

Στην ερώτηση εάν υπονοεί πως υπήρξε κακοδιαχείριση επί θητείας Χατζάκη, υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει στοιχεία και απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσουν οι έλεγχοι. Σημείωσε, όμως, ότι από τον ισολογισμό που δημοσιεύτηκε προκύπτει έλλειμμα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

Τέλος, σχολίασε και τις ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η αποκάλυψη του μνημείου «είχε στοιχεία καταχρηστικά και σόου».

Σημείωσε πως αυτή την εποχή πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης, αναστήλωσης και διαμόρφωσης του χώρου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις