Αέρινη και ελαφριά, αλλά ταυτόχρονα θεαματική, όπως η διάσημη μπαλαρίνα που προς τιμήν της ο σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade στο Πέρθ της μακρινής Αυστραλίας δημιούργησε πριν από αρκετά χρόνια, γοητευμένος από τις χορευτικές της φιγούρες, το γλυκό πάβλοβα γοητεύει και τη γεύση.
Είτε στην κλασική της μορφή -ολόλευκη με τις κόκκινες πινελιές που της προσφέρουν οι φρέσκες και αρωματικές φράουλες- είτε σοκολατένια και συναρπαστική ή λεμονάτη και ξινή για να ταιριάζει με την πικάντικη άνοιξη, η πάβλοβα είναι ένα γλυκό που απολαμβάνεται ευχάριστα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Μπορεί να κλείσει ελαφριά ένα ωραίο γεύμα ή να είναι το κέρασμα σε φίλους και αγαπημένους που θα συνδυάσετε ιδανικά με ένα γλυκό κρασί μοσχάτο ή ένα ωραίο λικέρ. 
Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τούρτα πάβλοβα της αρεσκείας σας μόνοι σας, αλλά γιατί να μπαίνετε στον κόπο; Τις καλύτερες πάβλοβες και την μεγαλύτερη ποικιλία θα τις βρείτε στην “Pavlova” στο Κολωνάκι, με την υπογραφή της Έφης Γιαλούση που έχει κάνει διατριβή στο συγκεκριμένο γλυκό και οι δημιουργίες της θεωρούνται οι καλύτερες του είδους.
Πληροφορίες: Pavlova, Σκουφά 56, 210 3388 827, Αθήνα, www.pavlova.gr
Πηγή: www.clickatlife.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις