Σακελλαρίδης: Υπάρχουν πιέσεις για μείωση μισθών

Σακελλαρίδης: Υπάρχουν πιέσεις για μείωση μισθών
Υπάρχουν πιέσεις για τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εκ μέρους των θεσμών, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη ότι οι δανειστές ζητούν μισθούς της τάξης των 700 ευρώ.

Σε ερώτηση για τον Γιάννη Στουρνάρα και τα πυρά που δέχεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, ανέφερε πως η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη και ότι επιδιώκει να έχει την καλύτερη δυνατή συνεργασία για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Ανέφερε ακόμα, ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει ανοίξει κάποιο θέμα με τον κ. Στουρνάρα και ότι «αν έχουν προκύψει ζητήματα αυτά σίγουρα δεν έχουν προκύψει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ανεξαρτησίας της ΤτΕ είναι ζήτημα πρώτα απ' όλα της ίδιας της ΤτΕ να το προασπίζεται και ότι προφανώς και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προασπιστεί και αυτή την ανεξαρτησία της ΤτΕ στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας του ευρωσυστήματος.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η κριτική που έκανε ο κ. Λαφαζάνης προς τον κ. Στουρνάρα αφορούσε την περίοδο όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και πως του ασκήθηκε κριτική για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας. «Πολιτική κριτική για πεπραγμένα κάποιου που ήταν υπουργός Οικονομικών, μπορεί και οφείλει να γίνεται», συμπλήρωσε.

Για τη διαπραγμάτευση


Ο ίδιος - απαντώντας σε σχετική ερώτηση - πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Σακελλαρίδης ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων το απόγευμα την  Παρασκευή τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Υπενθύμισε ότι σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου, εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και χαράχθηκε η γραμμή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Για τη χρηματοδότηση


Απαντώντας σε ερώτηση του nooz και του flash σχετικά με παρέμβαση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά, στον Μάριο Ντράγκι που αφορά κανόνες σύμφωνα με τους οποίους υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω της ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών (σ.σ. ΤτΕ στην προκειμένη περίπτωση) για την αποπληρωμή χρεών στο ΔΝΤ δήλωσε:

"Σε τόσο σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της χρηματοδότησης υπάρχουν συζητήσεις και εισηγήσεις και διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και με τους θεσμούς".