«Οι διχογνωμίες και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανάμεσα στους υπουργούς δείχνουν μάλλον ότι αυτό που ο πρωθυπουργός έλεγε “σκληρή διαπραγμάτευση”, ήταν σκληρή διαπραγμάτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά ότι η Έλλάδα δεν έχει ούτε άλλο χρόνο ούτε άλλο δρόμο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. «Να αποφασίσει ποια είναι η διαπραγμάτευση που θέλει να φέρει την υπογραφή του, να τη φέρει στη Βουλή και εκεί θα δούμε και τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, θα δούμε ποιοι είναι με την ευρωπαϊκή πορεία και τελικά ποιοι με τη σωτηρία της χώρας», είπε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια στην οικονομία και στην κοινωνία για πελαγοδρομήσεις και συζητήσεις στο εσωτερικό των κομμάτων. «Εμείς έχουμε αποφασίσει. Ας αποφασίσει επιτέλους και ο πρωθυπουργός”, τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και ενημερώθηκε από τους αρμοδίους, ανέφερε πως «η παρουσία της Cosco στο λιμάνι και οι επενδύσεις των Κινέζων στη χώρα μας βοηθούν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία να παραμείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης -γι’ αυτό άλλωστε μας θέλουν και οι Κινέζοι, ως ευρωπαϊκή δύναμη-, και από την άλλη, ταυτόχρονα, να ενισχύουμε όσο είναι δυνατόν τις σχέσεις μας με δυνατές χώρες όπως η Κίνα».

Επίσης, επισήμανε ότι από την ενημέρωση που είχε από τους Κινέζους ιθύνοντες διαπίστωσε ότι «η Cosco και οι Κινέζοι είναι εντυπωσιασμένοι από την απόδοση, τη μεθοδικότητα και τον τρόπο που δουλεύουν οι Έλληνες εργαζόμενοι». «Το λέω γιατί υπάρχει μία φημολογία στην Ευρώπη που πρέπει να υπερνικήσουμε, ότι οι Έλληνες είναι μόνο για να παρακαλάνε. Δεν είναι έτσι! Όταν υπάρχουν περιθώρια και όταν υπάρχουν δουλειές, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά καλύτερα από όλους τους άλλους» τόνισε.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν οι βουλευτές Πειραιά του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Στρατής Μουγέρ, Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνισμού και ΜμΕ του κόμματος και η Οντίν Λιναρδάτου, υπεύθυνη Διεθνών ΜΜΕ και Ευρωπαϊκών σχέσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις