Ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας η συγκέντρωση τροφίμων στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την διανομή των προϊόντων στα συσσίτια των απόρων.

“Παίρνεις ανάσα, δίνεις ζωή” αποτελεί το σύνθημα της πρωτοβουλίας αυτής που φάνηκε να ευαισθητοποιεί μεγάλο αριθμό ατόμων, καθώς μόλις λίγες ώρες μετά από την έναρξη της δράσης, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 70 κιλά τρόφιμα μακράς διάρκειας.

“Τη στιγμή που στα συσσίτια των εκκλησιών και των άλλων καθιδρυμάτων σιτίζονται 11.000 άνθρωποι σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 17.400 άτομα στο σύνολο και των επτά νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάθε προσφορά έχει αξία, δεν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ο καθένας μας μπορεί κάτι να προσφέρει και αυτό μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη δράση μας”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος.

“Παράλληλα ο κόσμος γίνεται κοινωνικά πιο ευαίσθητος” συμπλήρωσε, τονίζοντας πως πολλοί αποφασίζουν να στηρίξουν την προσπάθεια ευθύς αμέσως.

“Πολλοί μαθαίνουν εκείνη τη στιγμή για την προσπάθειά μας και μέσα σε μισή ώρα επιστρέφουν με σακούλες στα χέρια”.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, αντίστοιχες δράσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Στο πλαίσιο των δράσεων η Περιφέρεια θα έρθει σε συνεννόηση και με τους αγρότες, προκειμένου αντί για λουλούδια και βιβλία, να προσφέρονται λίγα φρούτα σε όσους συμβάλλουν στην συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας.

Τα τρόφιμα θα συλλέγονται μπροστά από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τους υπεύθυνους να βρίσκονται εκεί μέχρι και την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα, μέχρι και τις 8 το βράδυ.


Πηγή: AΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις