Λανθασμένη θεωρούν τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ένας στους τέσσερις πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, ενώ ένα ποσοστό 35% τη θεωρεί σωστή, ενώ το 56% θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί συντριπτικό προβάδισμα 21 μονάδων έναντι της ΝΔ και ο Αλέξης Τσίπρας προβάδισμα στη δημοφιλία έναντι των άλλων αρχηγών.

Στο ερώτημα “αν εσείς προσωπικά εκτιμάτε ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι η σωστή”, το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει “ναι”, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει “όχι”, ενώ η απάντηση “δεν είναι σταθερή συνεπώς κάποτε είναι καλή και κάποτε λανθασμένη” συγκεντρώνει 16,5%. “Δεν ξέρω δεν απαντώ” απαντά το 7,5%.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, καθώς τον Φεβρουάριο το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.

Στο ερώτημα αν ο περιορισμός του Γ. Βαρουφάκη κατά τη διαπραγμάτευση, έκανε καλή ή κακή εντύπωση, το 51,5% απαντά “κακή», το 36% “καλή”, ενώ η απάντηση “δεν ξέρω-δεν απαντώ” συγκεντρώνει ποσοστό 12,5%.

Στο ερώτημα “θα λέγατε πως η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων;” το 39% απαντά “ναι”, το 56% απαντά “όχι”, και “δεν ξέρω-δεν απαντώ” δηλώνει το 5%.

Για το ενδεχόμενο να φτάσει η κυβέρνηση σε συμφωνία, με μέτρα που δεν κινούνται στο πλαίσιο των προεκλογικών της εξαγγελιών, το 30% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει τη συμφωνία αυτή προς ψήφιση στη Βουλή, το 28% υποστηρίζει πως πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, το 6% απαντά πως πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 27% λέει πως πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και το 8,5% δηλώνει “δεν ξέρω-δεν απαντώ”.

Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. ες.


Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η ΝΔ 15,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 3% και κάποιο “άλλο κόμμα” 7,5%, ενώ “δεν ξέρω-δεν απαντώ” δηλώνει το 18,5%.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, για τον Αλέξη Τσίπρα το 36% έχει θετική γνώμη, το 14% έχει πολύ θετική γνώμη, το 16,5% έχει αρνητική γνώμη και το 9,5% πολύ αρνητική.

Για τον Αντώνη Σαμαρά το 13,5% έχει θετική γνώμη, το 2% πολύ θετική, το 40% αρνητική, το 21,5% πολύ αρνητική.

Για το Νίκο Μιχαλολιάκο το 4,5% έχει θετική γνώμη, το 2% πολύ θετική γνώμη, το 30,5% αρνητική και το 50,5% πολύ αρνητική.

Για το Σταύρο Θεοδωράκη το 21% έχει θετική γνώμη, το 1,5% πολύ θετική, το 24,5% αρνητική και το 17,5% πολύ αρνητική.

Για τον Δημήτρη Κουτσούμπα το 14% έχει θετική γνώμη, το 2,% πολύ θετική, το 35,5% αρνητική και το 10,5% πολύ αρνητική.

Για τον Πάνο Καμμένο το 22,5% έχει θετική γνώμη, το 3% πολύ θετική, το 31% αρνητική και το 16% πολύ αρνητική.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 12,5% έχει θετική γνώμη, το 1% πολύ θετική, το 37% αρνητική και το 32% πολύ αρνητική.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις