Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την προσφυγή της Ελλάδας σε δανεισμό μέσω του ΔΝΤ και της ΕΕ, αναμένεται να καταρτιστεί η λίστα των μαρτύρων, που θα κληθούν πρώτοι. Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλήτευσης πρώην πρωθυπουργών.

Πληροφορίες του real.gr, αναφέρουν πως ενώπιον της Επιτροπής αναμένεται να κληθεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ ο πρόεδρος της, Δημήτρης Βίτσας, είχε τονίσει πως “στην απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο, έκανε αναφορές για το Μνημόνιο, που αξίζει να διερευνηθούν”.

Σημειώνεται πως τα μέλη της Επιτροπής δεν θα αμείβονται. Θα διεξάγονται δύο συνεδριάσεις την εβδομάδα, με την δυνατότητα και τρίτης αν χρειαστεί, ενώ όλα τα κόμματα θα ορίσουν και αναπληρωματικά μέλη.

Ο Δημήτρης Βίτσας, εμφανίστηκε συγκαταβατικός προς όλες τις προτάσεις των κομμάτων, ακόμα και στις διαφωνίες που εκφράστηκαν ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής για το αν πρέπει να διευρυνθεί ή όχι η χρονική περίοδος της έρευνας της Επιτροπής, είτε πριν τον Οκτώβριο του 2009, είτε να φθάσει μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις