Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία είχε ως θέμα την διατύπωση γνώμης για τις θέσεις προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε.

Την μετάθεση της διαδικασίας ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής και της Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διότι την Πέμπτη στις 10 η ώρα έχει προγραμματιστεί αναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της αποστολής της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει, για την Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα της Λετονίας.

«Σας γνωστοποιώ την βούλησή μου να συμμετάσχω στην διαδικασία ακρόασης του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του ΔΣ ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 43Α, 49Α του ΚτΒ και 7 του νόμου 4324/2015. Παρακαλώ θερμά όπως μεταθέσετε την ως άνω διαδικασία ακρόασης της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την πρώτη διαθέσιμη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδος (25-29 Μαΐου 2015)», αναφέρει ο κ. Παππάς στην επιστολή του.

Ο υπουργός Επικρατείας εισαγωγικά αναφέρει στην επιστολή ότι με έγγραφο από την 11η Μαΐου είχε ζητηθεί η σύγκληση και ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ότι με έγγραφο από την Βουλή ορίστηκε ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής η 21η Μαΐου και ώρα 10.30.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις