Πολιτικό μνημόσυνο για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

“Δέκα χρόνια μετά το θάνατό του ο σύντροφος Χαρίλαος είναι πάντα μαζί μας. Ζωντανός στις μνήμες αλλά και στις καρδιές μας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χαρίτος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

“Ολόκληρη η ζωή του”, συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτος, “ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε την αστική πολιτική, όπως κι αν εκφραζόταν σε κάθε περίοδο”.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ και μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι “με σεβασμό και υπερηφάνεια στεκόμαστε μπροστά στην ιστορία του Κόμματός μας, την ηρωϊκή μορφή του σ. Χαρίλαου Φλωράκη και μιας ολόκληρης γενιάς, όχι απλά για α κάνουμε ένα μνημόσυνο αλλά για μας είναι οδηγός δράσης και στάσης στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε μεγαλύτερη ή μικρότερο αγώνα, στην καθημερινή κοπιαστική δουλειά”.

Συνεστίαση

Μιλώντας σε συνεστίαση στην Καρδίτσα το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Κουτσούμπας δεν δίστασε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στην αντιλαϊκή πολιτική της νέας κυβέρνησης.

“Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές – εταίρους της, μαζί με το νέο πακέτο μέτρων που θα τη συνοδεύει. Το αν τα νέα μέτρα έρθουν πακέτο ή σε δόσεις είναι αδιάφορο, αφού το λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο λαός”. Ακόμα ο ίδιος υποστήριξε ότι σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ενώ αναλαμβάνει και καινούργιες”, προσθέτοντας:

“Διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή μεταθέτει τις προεκλογικές της υποσχέσεις – ψίχουλα σε βάθος τετραετίας”, ανέφερε, καταλήγοντας.

“Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη της χώρας μας, στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, στους φοιτητές σπουδαστές, μαθητές, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στους συνταξιούχους που έδωσαν τη ζωή τους ολόκληρη «στη δουλειά και τον αγώνα», να ορθώσουν ξανά σήμερα, τώρα, το ανάστημά τους.

Να δράσουμε όλοι μαζί, σε μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Με απαίτηση για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης”.