«Ο Τσίπρας κέρδισε την εσωκομματική μάχη ισχύος», είναι ο τίτλος της γερμανικής Die Zeit, η οποία αναφέρεται στην απόφαση που ελήφθη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η Die Welt από την πλευρά της σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ της πληρωμής του χρέους προς το ΔΝΤ», όμως προσθέτει ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για αυτό.

Όπως επισημαίνει η Zeit, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας να μην πληρωθεί η επόμενη δόση του δανείου προς το ΔΝΤ και να εθνικοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες. Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση να διεξαχθεί δημοψήφισμα για οποιαδήποτε συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

Παράλληλα η Κεντρική Επιτροπή στην απόφασή της υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και ότι απορρίπτει «τα τελεσίγραφα των φανατικών της λιτότητας».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιβλήθηκε στη διαμάχη για το χρέος σε μια εσωτερική αντιπαράθεση με τη σκληρή γραμμή του κόμματός του», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.


Και οι δύο εφημερίδες επισημαίνουν επίσης τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος είπε χθες ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την πληρωμή της επόμενης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ τον Ιούνιο.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις