Εντύπωση προκαλούν οι διάλογοι στις 90 σελίδες περίληψης των απομαγνητοφωνήσεων συνομιλιών σχετικά με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ που εμφανίζονται να συνεργάζονται με δουλεμπόρους.

Οι αξιωματικοί μιλούν για καθαιρέσεις συναδέλφων τους ακόμα και του υπουργού, Γιάννη Πανούση, ενώ φαίνονται να έχουν ιδιαίτερη ισχύ «πολιτικής παρέμβασης».

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στον «χοντρό», όπως αποκαλούσαν τον αξιωματικό, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και τον 67χρονου ιδιώτη, που είχε φυλακιστεί στο παρελθόν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το The Toc, ο 67χρονος είχε πρωτοστατήσει στις εξεγέρσεις των κρατουμένων, ενώ αργότερα ήταν υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη Β’ Αθηνών, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διάλογοι

Στις 3 Μαρτίου 2015, ο αξιωματικός του Αλλοδαπών συνομιλεί με τον ιδιώτη:

Αξιωματικός:
Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το Αλλοδαπών ο Φ…(προηγούμενος διοικητής) και πρέπει να απομακρυνθεί ακόμη ένας υποδιευθυντής. Πρέπει να αναλάβει ο Γ… και πρέπει να απομακρυνθούν και δύο σύμβουλοι του υπουργού.

Ιδιώτης: Συμφωνώ έτσι θα γίνει και να δεις και ότι και η πολιτική ηγεσία θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφεται μια ακόμη συνομιλία:

Ιδιώτης: Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.

Αξιωματικός: Πρέπει να φέρεται τον Γ… στο Αλλοδαπών.

Ιδιώτης: Ναι έτσι θα γίνουν τα πράγματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο προηγούμενος διοικητής του Αλλοδαπών αποστρατεύτηκε και τη θέση του πήρε ο αξιωματικός που μνημόνευαν στις συνομιλίες τους.

Τέλος, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο κ. Πανούσης έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις