Συνελήφθη 57χρονος, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, απόπειρα απάτης και ψευδορκία, καθώς διαπιστώθηκε ότι “σκηνοθέτησε” ληστεία στην επιχείρησή του, προκειμένου να εισπράξει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία, ύψους 180.000 ευρώ.

Ο 57χρονος είχε καταθέσει ενόρκως ότι δύο άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στα γραφεία της εταιρείας του στην Κηφισιά και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ίδιο και έναν υπάλληλό του, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 200.000 ευρώ.

Μετά από διεξοδική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη ληστεία, με σκοπό την είσπραξη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, ποσού ύψους 180.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τελικά ομολόγησε ότι είχε προσεγγίσει νωρίτερα δύο άτομα και τους ζήτησε έναντι αμοιβής να προβούν σε εικονική ληστεία στην έδρα της εταιρείας του.

Μάλιστα, τοποθέτησε ο ίδιος στο χρηματοκιβώτιο το ποσό των 2.000 ευρώ, που ήταν και η αμοιβή τους για τη “ληστεία”.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της εικονικής ληστείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις