Την εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων κλοπών από επιχειρήσεις και αντλιοστάσια στις Σέρρες πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της περιοχής, ύστερα από συστηματική έρευνα που πραγματοποίησαν. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ περιλαμβάνονται και δύο ακόμα άγνωστοι συνεργοί του.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού και δρώντας τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, διέπρατταν συστηματικά κλοπές καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος, με σκοπό να μεταπωλήσουν τον χαλκό τους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές από επιχειρήσεις και αντλιοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών και στην Πεντάπολη Σερρών, αφαιρώντας καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος η αξία των οποίων, σύμφωνα με τους παθόντες, εκτιμάται στις 11.900 ευρώ.


Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις