Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, που υπογράφει ως «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη», αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σ. Γκαλιμάνη, στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε νωρίτερα στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «indymedia», με την επισήμανση ότι «το κείμενο έφτασε ηλεκτρονικά και δημοσιεύεται ως έχει».

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι η δολοφονία του αρχιφύλακα αποτελεί «λαϊκή δικαιοσύνη», χαρακτηρίζοντας το θύμα ως «εχθρό του λαού», «άθλιο βασανιστή» και «πωρωμένο εξουσιαστή, που συνήθιζε να επιθεωρεί τις ακτίνες των φυλακών κρατώντας μια γκλίτσα».

Στη συνέχεια στρέφεται κατά του «αστικού κράτους» και του «καπιταλιστικού συστήματος» και αναφέρει ότι «ο Καλλιμάνης, άνηκε στο σκληρό πυρήνα της σωφρονιστικής ιεραρχίας», τοποθετώντας τον στην ίδια κατηγορία με θύματα δολοφονιών των παλαιών τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η 17 Νοέμβρη, η 1η Μάη, κ.ά.

Η προκήρυξη μελετάται από τους ειδικούς αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία δεν σχολιάζει το κείμενο.

Ωστόσο, αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι προκαλεί εντύπωση ότι η προκήρυξη εστάλη περίπου τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία Γκαλιμάνη και αμέσως μετά τη σύλληψη των καταζητούμενων Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη και την αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για εμπλοκή με κάποιον τρόπο στη δολοφονία του αρχιφύλακα, γι’ αυτό εξετάζεται αν η ανάληψη ευθύνης σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η αστυνομία, επιπλέον, διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς το όπλο που πυροβόλησαν τον Γκαλιμάνη έχει χρησιμοποιηθεί παλαιότερα σε απόπειρα ληστείας τράπεζας από Ρωσοπόντιους και δεν ήταν «καθαρό» όπως συνηθίζουν οι τρομοκράτες.

Παράλληλα, ο/οι συντάκτες του κειμένου γράφουν λάθος το όνομα του Γκαλιμάνη, ενώ φαίνεται το κείμενο να έχει γραφτεί σε δύο μέρη και σε διαφορετικούς χρόνους, το ένα αρκετά πρόσφατα.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο κείμενο δεν δίνεται καμία λεπτομέρεια για τη δολοφονία του αρχιφύλακα.