Να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών“, κάλεσε τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο”.

“Δεύτερον, πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί όταν κυβερνούσαν
οι ίδιοι τον εξαπατούσαν συστηματικά με ανύπαρκτα success stories“,
σημειώνει ο υπουργός.

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας και τόνισε ότι η αισιοδοξία του αυτή εδράζεται κυρίως στον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό της κυβέρνησης.

Όπως είπε, “ένα οριστικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα οδηγούσε σε αχαρτογράφητα νερά, σε οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια, πράγμα που ελάχιστοι στην Ευρώπη και διεθνώς επιθυμούν και επιδιώκουν”.

Στην ερώτηση αν μια κακή συμφωνία ή μια ρήξη είναι που θα σημάνει την πτώχευση της χώρας και την επιστροφή στο ευρώ, ο κ. Φλαμπουράρης απαντά πως η συνέχιση της υφεσιακής πολιτικής δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία λύση.

Τόνισε από την άλλη μεριά, “η ρήξη, παρόλο που δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη έξοδο από το ευρώ, δεν μπορεί ούτε αυτή να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι η στρατηγική της κυβέρνησής μας: σκληρή διαπραγμάτευση και συντονισμένος αγώνας ώστε οι δυνάμεις που στην Ευρώπη υπερασπίζονται τον ορθό λόγο, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη να επικρατήσουν των ακροτήτων, του αυταρχισμού και της διάλυσης”.

Στο ερώτημα ποιες θα μπορούσε να είναι οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα πώλησης δημόσιας περιουσίας προκειμένου να έχουμε συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι το μοντέλο αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ώστε να έχουμε να κάνουμε με πραγματική αξιοποίηση και όχι με ξεπούλημα.

Όσον αφορά το βαθμό συνοχής στο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο αρραγές κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου και προσθέτει ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει γιατί κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει έναν ιστορικής σημασίας αγώνα να επικρατήσουν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι αξίες και η πρακτική της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την κυβέρνησή μας.

Για το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας, απαντά: “Η τυπική έννοια της κομματικής πειθαρχίας είναι πράγματι ξένη στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ξένη όμως η ουσιαστική έννοια και η σύστοιχη προς αυτή πρακτική, δηλαδή ο σεβασμός στις δημοκρατικά ειλημμένες συλλογικές αποφάσεις τις οποίες πρέπει όλοι να υπερασπιζόμαστε, ιδιαίτερα στην παρούσα, κρίσιμη συγκυρία.

Εάν, επομένως, υπάρξουν βουλευτές που ψηφίσουν ενάντια στις αποφάσεις μας, θα κάνουμε ό, τι κάνουμε πάντα. Θα το συζητήσουμε στα συλλογικά μας όργανα και όλοι μαζί θα αποφασίσουμε τι θα πράξουμε”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις