Μια νέα αρχή, με συνένωση δυνάμεων και μετεξέλιξη της παράταξης, ώστε να εκφράσει τον υπαρκτό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά η οποία θα είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του κόμματος.

Όπως είπε, δεν επιθυμεί να εκλεγεί για να κλείσει τον ιστορικό κύκλο, για να κληρονομήσει τα σύμβολα του κόμματος ή να τα μεταβιβάσει, αλλά ζητάει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη διαφωνία της με προτάσεις που θέλουν την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, μεταβατικές λύσεις ή συμμετοχή σε απολίτικους πόλους. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, πρέπει να υπογράψει τη νέα του ταυτότητα, χωρίς να διαγράψει το παρελθόν του.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι στήριξε καθοριστικά και με τεράστιο πολιτικό κόστος τη μοναδική στρατηγική που υπήρχε για τη χώρα και τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί και να πιστωθεί στον ίδιο και την παράταξη, διότι είναι ζήτημα πολιτικό, ηθικό και ανθρώπινο.

Επισήμανε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες με όμορους πολιτικούς χώρους για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και να υπάρξει δεσμευτικός χάρτης για τον φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, όπως και η σύσταση επιτροπής πρωτοβουλίας και συνεννόηση με κόμματα εντός και εκτός Βουλής.

Τάχθηκε υπέρ της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του κόμματος, λέγοντας ότι αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση.

Τέλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να αποδειχθεί μοιραίος για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις