Χωρίς την παρουσία πολιτικής αγωγής απέναντί της ενδέχεται να βρίσκεται η κατά τη δικογραφία ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Επίσης, η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε από τους δικαστές να κάνουν δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης σε ό,τι αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δικαιούνται να παρασταθούν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, τα θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ και οι Αιγύπτιοι ψαράδες, και μόνον σε βάρος των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Όπως είπε η κ. Οικονόμου, αποδεχόμενη τις αιτιάσεις της υπεράσπισης, το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προστατεύει αποκλειστικά τη δημόσια τάξη ως αυτοτελές και αυτοδύναμο αγαθό και όχι αγαθά ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιωτών.

Νωρίτερα, αίτημα προς το Συμβούλιο Εφετών
, προκειμένου να εξαιρεθεί του κατ’ οίκον περιορισμού, η μετακίνηση κατηγορουμένων προς το δικαστήριο κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, υποβάλλει το δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το αίτημα θα υποβληθεί για όσους κατηγορούμενους πρώην και νυν βουλευτές -όπως οι Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγος του-βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ώστε, όπως ανέφερε η κ. Λεπενιώτη, να μην είναι δυσχερής η μετάβασή τους στη δικαστική αίθουσα, εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν να παρίστανται.

Η 6η συνεδρίαση ξεκίνησε με 18 παρόντες, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας -μοναδικός από την ηγετική ομάδα -από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις