Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την συμπεριφορά του βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανού, έναντι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου, σε τηλεοπτική εκπομπή, εξέδωσε η ΓΓ Ισότητας, αναφέροντας πως “παρόμοια φαινόμενα δημιουργούν συνθήκες απενοχοποίησης της έμφυλης βίας”.

“Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το επεισόδιο, από τη χρήση επιφωνημάτων που συνηθίζονται για να τραβήξουν την προσοχή ζώων, μέχρι το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι, την ένταση της φωνής, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τέλος την απειλητική στάση σώματος προς τη συνομιλήτρια, αποτελούν κατεξοχήν παραδείγματα τρόπων με τους οποίους ασκείται η έμφυλη βία στο δημόσιο χώρο αλλά και στην καθημερινότητα.

Η Υπουργός απέφυγε την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας με την αποχώρησή της. Πόσες όμως πολιτικοί φιμώνονται στην προσπάθειά τους να αποφύγουν να γίνουν στόχος παρόμοιας αντιμετώπισης και πόσες γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκόψουν σχέσεις όπου υφίστανται τέτοιου είδους συμπεριφορές καθημερινά;

Πιστεύουμε ότι τέτοια φαινόμενα δημιουργούν συνθήκες αναπαραγωγής έμφυλων στερεοτύπων και απενοχοποίησης της έμφυλης βίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό χώρο. Ως αρμόδιος κυβερνητικός φορέας ελπίζουμε σύντομα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας να επαρκούν για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, έως τότε όμως οφείλουμε να τα επισημαίνουμε, να τα καταδικάζουμε και να εισηγούμαστε πρωτοβουλίες για την αποφυγή τους” αναφέρει η ανακοίνωση.


Σημειώνεται πως το “Ποτάμι” κάλυψε πλήρως τη συμπεριφορά του βουλευτή του και σε ανακοίνωση ανέφερε πως “όταν υβρίζονται θα απαντούν”. Διαβάστε την ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις