“Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα”, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του το Σάββατο στη Πάτρα, στο συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος“, με θέμα “Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα“.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως “αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας“.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον “σκληρό πυρήνα” της Ευρώπης και ταυτόχρονα “να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη”.

Επίσης, ανέφερε ότι “συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της χώρας και της περιφέρειας”.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι “το δημόσιο ταμείο έμεινε με τα ψιλά και εγκλωβιστήκαμε στις “κόκκινες γραμμές”, αντί να θέσουμε τους μεγάλους στόχους, για την Ελλάδα του μέλλοντος”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις