Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από οργισμένους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, αποχώρησε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος. Οι συγκεντρωμένοι του ζητούσαν να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές εξαγγελίες της για επαναπρόσληψη τους.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ο κ. Κατρούγκαλος και οι πρώην συμβασιούχοι είχαν άκαρπη συνάντηση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

“Τα παιδιά μας πεινάνε κύριε Κατρούγκαλε. Πώς θα ζήσουμε χωρίς δουλειά; Προσλαμβάνετε τις καθαρίστριες, ανοίγετε την ΕΡΤ και εμάς μας ξεχάσατε;” φώναζαν οι συμβασιούχοι, ενώ ορισμένοι του έλεγαν “ήσασταν η αριστερή κυβέρνηση”.

Μετά την αποχώρηση του κ. Κατρούγκαλου από το πεζοδρόμιο έξω από τη
Βουλή, οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα:
Κατρούγκαλε Στρατούλη, ακούστε το καλά, θέλουμε δικαίωση, θέλουμε δουλειά!”.

Οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ ζητούσαν από τον αναπληρωτή υπουργό να τους εξηγήσει γιατί δεν ισχύει για τους ίδιους κάτι που έγινε τον περασμένο Απρίλιο με άλλους συμβασιούχους.

Συγκεκριμένα, οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ ζητούν την επαναπρόσληψη τους μετά από δικαστική απόφαση, όπως έχει συμβεί και με άλλους εργαζόμενους σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.

Ο εκπρόσωπος των πρώην συμβασιούχων του ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι κατατέθηκε βελτιωμένη πρόταση, η οποία, όμως, δεν τους ικανοποιεί
γιατί θεωρούν ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημά τους και τόνισε ότι θα
συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες για το πώς θα συνεχίσουν τις
κινητοποιήσεις τους.

Την Παρασκευή, περίπου 70 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟAEE εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο Στρατούλη με στόχο να τον συναντήσουν.

Για ώρες έθεσαν υπό κατάληψη όλον τον όροφο του υπουργείου, ενώ έστησαν και σκηνές, τονίζοντας ότι δεν θα φύγουν από εκεί, αν δεν τους δεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός. Τελικά, έφυγαν λίγο αργότερα όταν τελικά έγινε δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις