Τη διερεύνηση του ενδεχόμενου να υπηρετούν τη θητεία τους εκπαιδευτικοί σε σχολεία ακριτικών περιοχών, επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Τονίζει όμως ότι κύριο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αποτελεί η κάλυψη με διδάσκοντες των κενών στα σχολεία.

Το θέμα συζήτησε ο Αριστείδης Μπαλτάς με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τη συνάντησή τους χθες στο υπουργείο Παιδείας.

«Κάναμε μία ευρύτερη συζήτηση με τον κ. Καμμένο για το πώς οι άνθρωποι που υπηρετούν τη θητεία τους μπορούν -ενδεχομένως, χωρίς να έχουμε κλείσει τίποτα- να χρησιμοποιηθούν σε σχέση με το επάγγελμα τους, είτε γιατροί, είτε εκπαιδευτικοί. Συζητήσαμε και άλλα ζητήματα, στα οποία λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας θα μπορούσε ο στρατός να βοηθήσει, θέματα του υπουργείου Παιδείας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαλτάς.

Ο υπουργός Παιδειάς κάνει λόγο για μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά τονίζει ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση.

Αναφερόμενος στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία τα χαρακτηρίζει μεγάλα και επισημαίνει πως κύρια γραμμή του υπουργείου είναι «η εξεύρεση πόρων, είτε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε αλλιώς, για να καλύψουμε τα κενά με τις κλασικές διαδικασίες» και να «διοριστούν κανονικά εκπαιδευτικοί στις κανονικές τους θέσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις