Όμορφο και φιλικό, το all day στέκι της Πλατείας Προσκόπων παίζει σε δική του «σύνθεση» με νέα εδέσματα και ναξιώτικα χρώματα. Στα club sandwiches έβαζαν τραγανή ναξιώτικη πατάτα, τηγάνιζαν γραβιέρα Νάξου σε φύλλο και τα κεφτεδάκια τα ζύμωναν με κιμά από ναξιώτικο μοσχάρι. Μου έκανε εντύπωση. «Θέλαμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο χώρο μακριά από την τυποποιημένη γεύση που συναντάς συνήθως», μου είχε πει ο Μάκης Μικές όταν είχα πρωτοβρεθεί πριν από μερικά χρόνια στο «Musique Cafe and More», το οποίο έστησε με τον ξάδερφό του Μάκη Ξενάκη. 
Από την αρχή έβαλαν στην all day κουζίνα όσα υλικά μπορούσαν να φέρουν από το νησί τους και όχι μόνο συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο (έχω ξαναπάει αρκετές φορές έκτοτε ), αλλά τον εξελίσσουν όμορφα εμπλουτίζοντας τη γευστική… παρτιτούρα με νέα εδέσματα. Μέσα, κάτω από τα ντιζαϊνάτα φωτιστικά, κι έξω, στα καναπεδάκια και στις καρέκλες σκηνοθέτη στο τρίστρατο Αρχελάου – Αμύντα – Αρριανού, βρίσκεις ένα ανθρώπινο mix & match από νεαροπαρέες και μεγαλύτερους, πολιτικούς και φοιτητές, ζευγάρια και γείτονες, καθέναν με το τέμπο του.
Όταν φτάσαμε, άλλοι έπιναν την τελευταία γουλιά από τον απογευματινό καφέ τους, άλλοι παράγγελναν την πρώτη τους Margarita, άλλοι συνδύαζαν μπίρες και τσιμπολόγημα, με τα σκυλιά τους ξαπλωμένα νωχελικά στα πόδια τους. Λίγο αργότερα δοκιμάζαμε μοσχάρι καρπάτσιο με ντοματίνια και αρσενικό Νάξου, γλυκο-μπαχαράτα μίνι κεμπάπ κι ένα ζουμερό rib eye από Black Angus με ψητά λαχανικά. εκτός αυτού θα βρείτε και σταβλίσια μπριζόλα ή μια bistecca Fiorentina (1.100 γρ. ). Προσεγμένα, καλοεκτελεσμένα, τα πιάτα δεν έχουν παραξενιές­, ενώ ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, και το περιρρέον πνεύμα χαλαρό και φιλικό, με αύρα αστικής γειτονιάς. Αν σας ρωτήσει κάποιος­ «τρώμε εδώ», πείτε «ναι». 
ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
…το χαλούμι 
Το δημοφιλές μαστιχωτό τυρί το σερβίρουν σε ένα γλυκό και γλυκοφάγωτο συνδυασμό με μαρμελάδα αποξηραμένων φρούτων (σύκο και σταφίδες ) με κανέλα, και Μαυροδάφνη. Κάνει μεγάλη θραύση.
…τις γαρίδες 
Αν θέλετε κάτι απλό, θαλασσινό και ανάλαφρο, είναι καλή επιλογή: οι γαρίδες έρχονται ψητές (και όχι παραψημένες ), με τα μυρώδικα τους, σε ταιριαστό τετ-α-τετ με πυκνή, γευστική φάβα και λίγο σκαμπρόζικο λάιμ.
…το κοτόπουλο 
Γίνεται σούπερ νόστιμα κεφτεδάκια, με ωραίο τηγάνι και μάλλον ασυνήθιστη παρέα. Το δε μαγειρευτό σπανάκι (με λίγο αρσενικό και κρέμα ) τους δίνει μια νότα… φρικασέ.
Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, 2107238900
Πηγή: www.athinorama.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις