Σε μία ομιλία υπό πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος τόνισε ότι αν ο λαός αποφασίσει να πει “ναι” στην πρόταση των Θεσμών στο δημοψήφισμα, θα σημάνει το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους.

“Αυτές οι 16 σελίδες αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαό να απαντήσει”, διεμήνυσε.

“Μας ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, να υποστείλουμε την πατρίδα, να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία”, ανέφερε και επικαλέστηκε τον όρκο των νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.

Τόνισε πως όταν αναλαμβάνει ένας υπουργός, ένας στρατιωτικός να υπηρετήσει την πατρίδα, εάν την παραδώσει ένα χιλιοστό λιγότερο πρέπει να πέσει από την Ακρόπολη. “Μας ζητούν να καταργήσουμε την Ελλάδα. Κι αυτό μας αφορά όλους, αφορά την προστασία του έθνους, αφορά το “είναι” μας” σημείωσε.

“Έχω ευθύνη – υπογράμμισε – ως υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας, να εξηγήσω ότι μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ, θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας, ούτε αεροπλάνο, ούτε ένα πλοίο δεν θα μπορεί να αποτρέψει την τουρκική πρόκληση, ούτε τις νατοϊκές υποχρεώσεις της δεν θα εκπληρώσει η χώρα, ζητούν απολύσεις νέων παιδιών με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας γερασμένος στόλος”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες “απόλυτο φασισμό, ένα παιχνίδι σκωτσέζικου ντους των θεσμών, που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες”, περιγράφοντας σε δραματικούς τόνους τις αλλεπάλληλες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις των Θεσμών μέχρι του βαθμού “να μας γονατίσουν, να μας ταπεινώσουν”.

Αφού διερωτήθηκε: να φτάνει μέχρι του σημείου υποστολής της σημαίας το κόστος του “να παραμείνουμε στην Ευρώπη”, είπε πως “εμείς επιμένουμε στην Ευρώπη της Δημοκρατίας, στην Ευρώπη της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να διαμηνύσει ότι “αυτό το δημοψήφισμα αφορά όλη την Ευρώπη’.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις