Συγκλονισμένη για όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, δηλώνει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε ανακοίνωση που εξέδωσε. “Δεν διανοούμαστε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση“, σημειώνεται.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Με αγωνία και συγκλονισμένοι παρακολουθούμε εμβρόντητοι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και για τη χώρα μας. Το δημοψήφισμα είναι αδιαμφισβήτητα βασική δημοκρατική συνταγματική επιλογή αλλά δε συνιστά λύση στη κατάσταση που ζει η χώρα. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει ένα νέο διχασμό και μια νέα ακραία πόλωση.

Ελπίζαμε και προσδοκούσαμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η νηφαλιότητα. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την προστασία του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Δεν διανοούμαστε όμως ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Αυτές τις ημέρες ζούμε απίστευτες, συγκλονιστικές και αχαρτογράφητες εξελίξεις. Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους ήταν από τα πρώτα θύματα της κρίσης και σίγουρα είναι από τα πρώτα θύματα της παράλογης κατάστασης που ζούμε.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι εάν στην περίοδο κρίσης οι πολιτικές για την αναπηρία συρρικνώνονται στη περίοδο που έχουμε εισέλθει τις τελευταίες μέρες με άγνωστο μέλλον οι πολιτικές αυτές εξαφανίζονται αφανίζονται.

Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας συνδέθηκε άρρηκτα με την ευρωπαϊκή πορεία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε με τις χρηματοδοτήσεις της είτε με την επιρροή που άσκησε στη χώρα και στην κοινωνία ενδυνάμωσε τη διάσταση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων γύρω από την αναπηρία.

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, απευθυνόμαστε και καλούμε όλους τους πολίτες, πριν πάνε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή να αναμετρηθούν με την ιστορία και με την κοινή λογική. Όλοι μαζί, χωρίς νέους διχασμούς, να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις