Σε διαμαρτυρία-κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ προχώρησε από το πρωί της Πέμπτης το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), ζητώντας την «αλλαγή πολιτικής της εταιρείας» και την αντικατάσταση του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Παπαθανάση.

Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο για τις κινητοποιήσεις τους και προσθέτουν πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το συντομότερο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ, Σπύρος Ρεβύθης, ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό
Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, να προχωρήσει τώρα στην αλλαγή της διοίκησης της εταιρείας καταγγέλλοντας «την κατάργηση της Δημοκρατίας από τη μνημονιακή διοίκηση τού χθες». Παράλληλα κάνει λόγο για συνεχιζόμενες αντεργατικές ενέργειες της διοίκησης, όπως μονομερείς κι επιλεκτικές τοποθετήσεις, πειθαρχικά με μόνο γνώμονα το διευθυντικό δικαίωμα και εργαλείο ένα «μεσαιωνικό» αναχρονιστικό κανονισμό, και εφαρμογή νόμων και παροχών κατά το δοκούν.

Τέλος, ο κ. Ρεβύθης ζητά «να μπει τέλος στην τρομοκρατία από τους υπεύθυνους της εταιρείας για το τι θα πρέπει να ψηφίσει ο κάθε εργαζόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής».

Από την πλευρά της ΣΤΑΣΥ, κύκλοι σημειώνουν πως «η διοίκηση Παπαθανάση έχει καταφέρει, η εταιρεία, τα τελευταία δύο χρόνια, να έχει λειτουργικό πλεόνασμα και να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε κατά ένα ευρώ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις