Διχασμένοι εμφανίζονται οι Αυστριακοί στο θέμα της περαιτέρω παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με το 41% να απαντούν θετικά και το 46% να τάσσονται κατά, όπως διαπιστώνει δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν το Σάββατο στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας, Πάουλ Σμιντ, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή του αυριανού δημοψηφίσματος ως προς την πρόταση των δανειστών, αντιμετωπίζεται με αρκετό σκεπτικισμό από τους Αυστριακούς πολίτες, με την ίδια δημοσκόπηση να καταγράφει ποσοστό 46% που την αποτιμά “μάλλον αρνητικά” και ποσοστό 39% “μάλλον θετικά”.

Επίσης στη ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνεται ότι 56% των Αυστριακών είναι εναντίον περαιτέρω παραχωρήσεων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ενώ σε ποσοστό 38% τάσσονται υπέρ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε ανάλογη δημοσκόπηση τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα 58% και 28%, και όπως αναφέρει ο Πάουλ Σμιντ. Η αύξηση κατά δέκα μονάδες του ποσοστού εκείνων που υποστηρίζουν περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα οφείλεται προφανώς στο γεγονός της όξυνσης της κατάστασης με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί το ποσοστό εκείνων που θέλουν να βοηθηθεί περισσότερο η Αθήνα, ενώ σημαντική εμφανίζεται η μείωση του ποσοστού εκείνων που δηλώνουν “δεν γνωρίζω”, από 15% τον Φεβρουάριο σε 6% στη νέα δημοσκόπηση.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ερωτηθέντες με ανώτερη εκπαίδευση τάσσονται σε ποσοστό 64% υπέρ και 32% κατά περαιτέρω παραχωρήσεων απέναντι στην Ελλάδα, ενώ σε ερωτηθέντες με δημοτική ή μέση εκπαίδευση τα ποσοστά αυτά είναι αντίστοιχα, 29% “υπέρ” και 64% “κατά”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις