Η γερμανική εφημερίδα Bild αναλύοντας τους λόγους της απομάκρυνσης του Γιάνη Βαρουφάκη από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζει πως ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν μπορούσε πλέον να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Παράλληλα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν τα πήγαινε καλά με σημαντικούς συμβούλους της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Και στην Ευρώπη όμως, πολλοί εταίροι τον θεωρούν αναξιόπιστο. Ετσι, την Κυριακή, μετά το δημοψήφισμα, ο Βαρουφάκης κατάλαβε ότι έπρεπε να παραιτηθεί», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Τις προηγούμενες ημέρες, στο υπουργικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζήτησαν ευθέως την αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν εντόνως ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σπύρος Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και βασικό μέλος της διαπραγμάτευσης Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος.

Ακούστηκαν βαριές κουβέντες με αφορμή ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ ο Νίκος Παππάς έφτασε στο σημείο «ωρυόμενος» να δηλώσει «εγώ δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι ξανά με αυτόν εδώ τον τύπο», σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις