Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ., υπό την προεδρία του Π. Καμμένου.

Στο επίκεντρο είναι η ελληνική πρόταση που περιλαμβάνει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πιο τουριστικά νησιά καθώς και περικοπές στις αμυντικές δαπάνες κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 200 εκατ. το 2016, θέματα με τα οποία ο πρόεδρος του κόμματος είχε εκφράσει διαφωνίες.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας δεν υπέγραψε το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

“Ο κ. Καμμένος δεν υπέγραψε γιατί θέλει να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά και οι αμυντικές δαπάνες και να υπάρξει συναπόφαση για την περαιτέρω στάση και θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων” είπε στον ΑΝΤ1.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ να διαφοροποιηθούν και να μην ψηφίσουν, η κα Χρυσοβελώνη απάντησε: “Μην μιλάμε για υποθετικά σενάρια. Και μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχει μία υπογραφή σε μία πρόταση, δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που σας είπα.

Έχουμε στηρίξει όλη τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και θα περιμένουμε ο Πρόεδρος να θέσει υπόψη μας όλα τα δεδομένα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό αυτή τη στιγμή”.

Δείτε το video

Πάντως, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο υφυπουργός Επικρατείας Τ. Κουίκ, υπενθύμισε την κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά το συμβούλιό τους.

“Η κοινή απόφαση των πολιτικών αρχηγών ξεκινά με τη φράση πως η πρόσφατη ετυμηγορία δεν συνιστά εντολή ρήξης”, τόνισε και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη ανεξάρτητα αν κάποιοι, στο εξωτερικό ή το εξωτερικό, θέλουν κάτι διαφορετικό. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι παρένθεση“.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις