Στο Κατάκολο βρίσκονται ασφαλείς οι 117 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, από το λιμάνι της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποβίβαση των μεταναστών καθυστέρησε, διότι αρκετοί αρνούνταν να φύγουν από το πλοίο.

Στην λιμενική ζώνη, οι αρχές της Ηλείας είχαν οργανώσει την υποδοχή των μεταναστών, ώστε να τους παρασχεθούν φαγητό και νερό και παράλληλα να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, σε όσους πιθανόν την χρειάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης των μεταναστών, ενώ ο δήμος Πύργου θα αναλάβει την στέγασή τους, σε κλειστό γήπεδο της πόλης.

Επίσης, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και την συνδρομή του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, του Ερυθρού Σταυρού και άλλων εθελοντικών οργανώσεων θα ξεκινήσει η διαδικασία της φροντίδας των μεταναστών, για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ταυτότητα των μεταναστών, αλλά ούτε έχει διευκρινιστεί, το αν υπάρχουν μεταξύ τους παιδιά.

Ταυτόχρονα, στο κτίριο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πραγματοποιείται σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, με σκοπό τη λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος: “εξετάζουμε δύο λύσεις, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία των μεταναστών, ενώ είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή τους και την άμεση παροχή βοήθειας”.

Επίσης, στο λιμάνι του Κατακόλου βρίσκονται κλιμάκια του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες πιθανόν την χρειάζονται, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις, για την στήριξη των 117 μεταναστών.

Ακόμη, λιμενικοί και αστυνομικοί που βρίσκονται στο λιμάνι αναμένεται να ξεκινήσουν την διαδικασία της ταυτοποίησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις