Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε την Τετάρτη ότι θα υποβάλει τις λεπτομέρειες ενός τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας στο κοινοβούλιο για συζήτηση και θα ζητήσει την έγκρισή του.

“Αν και στη χώρα μας το βήμα αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, πρόθεσή μου είναι να το υποβάλω στο κοινοβούλιο για συζήτηση και πιθανή έγκριση, επειδή υπάρχουν πολλά κεφάλαια που οι Ισπανοί φορολογούμενοι καλούνται να εγγυηθούν”, δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι ενώπιον του Κογκρέσου των βουλευτών (Κάτω Βουλή).

Σύμφωνα με μία εκτίμηση που διατύπωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο λογαριασμός που θα πληρώσουν οι Ισπανοί αντιπροσωπεύει το 12% του τρίτου σχεδίου βοήθειας προς την Αθήνα, συνολικού ύψους 82 έως 86 δισεκατομμυρίων ευρώ.

“Είμαι διατεθειμένος η υπόθεση να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, πρόσθεσε.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός δεν ανέφερε πότε θα υποβληθεί η συμφωνία στο Κοινοβούλιο και υπενθύμισε ότι εξαρτάται από την έγκριση ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων.

“Χάθηκε πολύς χρόνος”, πρόσθεσε ο Ραχόι, εκτιμώντας πως “είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση να είναι συνετή και να επιδείξει υπευθυνότητα” και πως θα είναι “δύσκολο” να αποφευχθεί “η απογοήτευση” του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις