Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ χαιρέτισε την υιοθέτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από το ελληνικό κοινοβούλιο.

“Είναι η αρχής της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, κάτι που μετά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες είναι απολύτως απαραίτητο”, δήλωσε ο Ζέεχοφερ μιλώντας στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή, ο πρόεδρος του CSU, το αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, επεσήμανε: “Συστήνω στους φίλους του κόμματός μου και στην παράταξή μας να συμφωνήσουν επισήμως στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα”.

Οι προϋποθέσεις που διαπραγματεύτηκαν οι Ευρωπαίοι με την ελληνική κυβέρνηση ήταν “σκληρές, όμως απαραίτητες”, υπογράμμισε. Μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η σταθερότητα του ευρώ και θα μπορέσει να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική, σχολίασε.

Και η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Γκέρτα Χάσελφελτ ζήτησε από το γερμανικό κοινοβούλιο να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό η Ευρώπη να διατηρήσει τη συνοχή της, εκτίμησε η Χάσελφελτ. “Αυτό που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες αποτελεί καλή βάση. Ενισχύονται οι προϋποθέσεις, οι έλεγχοι γίνονται πιο αυστηροί”, εξήγησε η ίδια.

Παράλληλα και οι Πράσινοι αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Η Ζιμόνε Πέτερ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων μιλώντας στον κρατικό γερμανικό σταθμό WDR είπε: “Φυσικά αρχικά θα δούμε τι μας προτείνει η γερμανική κυβέρνηση”.

Εξάλλου σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόνισε: “Δεν θέλουμε να ωθήσουμε την Ελλάδα σε ένα Grexit.

Θέλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι. Αλλά παράλληλα θα ξεκαθαρίσουμε ότι θα ασκήσουμε σκληρή κριτική στον τρόπο που διαπραγματεύθηκε η Γερμανία, ο οποίος οδήγησε σχεδόν στον διχασμό της Ευρώπης”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις