Σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ενόψει και της ψηφοφορίας στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών“, τονίζει ότι η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία.

Δήλωσε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση. Αλλά, προσθέτει, “η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, άλλα και για το ενδεχόμενο εκλογών που πολλοί έχουν προβλέψει ο κ. Παππάς απάντησε:

“Η προτεραιότητα δεν είναι άλλη από την ολοκλήρωση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια της διαπραγμάτευσης, της εντολής και της αντοχής του λαού.

Προτεραιότητά μας είναι να ανασχεθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της συμφωνίας. Είναι η προστασία των αδύναμων. Είναι η πυροδότηση της συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων.

Όσο για τις εκλογές, είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία. Μην περιμένετε λοιπόν να κοπάσουν”.

Όσον αφορά στο εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει την συμφωνία, σημείωσε ότι στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης “υπήρξε υπερπροσπάθεια από την κυβέρνηση”, ενώ τόνισε ότι το ερώτημα είναι αν ο λαός “χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να χτυπήσει τα κακώς κείμενα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της διαφθοράς ή αν πρέπει να υπάρξει παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού”.

“Όσοι ονειρεύονται ανατροπή της κυβέρνησης και του Τσίπρα, θα πρέπει να περιμένουν για πολύ ακόμα. Προφανώς και δεν θα αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Έχουμε αν μη τι άλλο αποδείξει ότι δεν είμαστε ευθυνόφοβοι”, επισήμανε.

Τέλος, στο ερώτημα εάν τελικά οδεύουμε και πάλι σε ένα Grexit με δεδομένο το γεγονός ότι αρκετοί οικονομολόγοι εκτίμησαν ότι το πακέτο δεν είναι βιώσιμο, απάντησε: “Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, με συνεχή διαπραγμάτευση και σταθερότητα στην οικοδόμηση συμμαχιών μπορούμε να αφήσουμε την προπαγάνδα του Grexit στον κ. Σόιμπλε και σε ορισμένους εμμονικούς του ΔΝΤ.

Το πακέτο έχει πολλά προβλήματα, αλλά η ψύχραιμη σύγκρισή του με τα δύο μνημόνια δείχνει ότι και δυνατότητες υπάρχουν και ανάγκη να αξιοποιηθούν. Δείχνει επίσης ότι η κλίμακα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται είναι πολύ μικρότερη”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις