Παπαμιμίκος: Η συναίνεση δεν αποτελεί λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Παπαμιμίκος: Η συναίνεση δεν αποτελεί λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Η συναίνεση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ”, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος , στο περιθώριο σύσκεψης με τους επικεφαλής ΝΟΔΕ Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως είπε ο κ. Παπαμιμίκος, η στήριξη της ΝΔ προς την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, όσο και η συμφωνία που “ήρθε” στη Βουλή αποτελεί για το κόμμα του “αυτονόητη επιλογή” και επισήμανε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και θα πρέπει να παραμείνει με κάθε τρόπο στο ευρώ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τη στιγμή που – όπως είπε - επιβάλλονται σκληρά μέτρα εις βάρος των ανθρώπων της παραγωγής και του ιδιωτικού τομέα συνεχίζονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο.

“Είναι αδιανόητο να συνεχίζουν προσλήψεις ημετέρων και από την άλλη ουσιαστικά να καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή. Από την πρώτη στιγμή τους είχαμε καλέσει να δουν τα μέτρα με τους αγρότες και να προτείνουν ισοδύναμα στους εταίρους μας”, υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης και ότι όταν η κυβέρνηση έφερε το θέμα της συνταξιοδότησης, όπως και το πρώτο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα έτυχε μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

“Υπάρχει συγκυβέρνηση ΣΙΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία οφείλει να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα, αλλά και να φέρει τη νέα συμφωνία με τους εταίρους, τόνισε και υπενθύμισε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση “η χώρα βρίσκεται ακόμα στον αέρα”.

Εξάλλου, ερωτηθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο άμεσης εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα του ο κ. Παπαμιμίκος είπε: “Η ΝΔ έχει πρόεδρο, το Βαγγέλη Μειμαράκη όπου μαζι με τους βουλευτές, αλλά και τα στελέχη της παράταξης θα κάνουμε το παν για βοηθήσουμε στη σωτηρία της πατρίδας μας”.