Ειδικά το καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας χρειάζεται επιπλέον προστασία. Βεβαίως, το αντηλιακό είναι το πρώτο που χρειαζόμαστε. Όμως, εκτός αυτού, υπάρχουν και ροφήματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα στο δέρμα.

Ιδού, λοιπόν, τρία ροφήματα που βάσει μελετών βοηθούν, εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών τους.

Πράσινο τσάι

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Nutrition μας δίνει παραπάνω από ένα λόγο για να πίνουμε πράσινο τσάι. Γυναίκες που έπιναν 4 κούπες πράσινο τσάι κάθε μέρα για 12 εβδομάδες, μείωσαν τα ποσοστά ανάπτυξης εγκαύματος από τον ήλιο κατά 25% ενώ και η ελαστικότητα της επιδερμίδας τους ήταν μεγαλύτερη. Σύμφωνα με άλλη έρευνα του 2011, ισχυρά αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι, οι κατεχίνες, απορροφούν τις ακτίνες UV του ήλιου, προστατεύοντας την επιδερμίδα.

Καφεΐνη

Αυτός ο πρωινός καφές που τόσο λαχταράς, κάνει περισσότερο καλό πέραν του να σε γεμίζει ενέργεια. Σύμφωνα με έρευνα του 2011, του πανεπιστημίου του Χάρβαντ, έδειξε πως η κατανάλωση καφέ βοηθά στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης βασικοκυτταρικού καρκινώματος ( ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του δέρματος που δεν ανήκει στο μελάνωμα), σε σχέση με όσους δεν έπιναν καφέ.

Ακόμα περισσότερο, ο κίνδυνος ήταν ακόμα μικρότερος (20% μικρότερος για τις γυναίκες και 9% για τους άντρες) για τα άτομα εκείνα που έπιναν 3 κούπες καφέ καθημερινά. Μάλιστα, ο ερευνητής Fengju Song, Ph.D., πιστεύει πως η καφεΐνη βοηθάει να μειωθούν τα ενδεχομένως επικίνδυνα και καρκινογενή κύτταρα που προκαλούνται από τις ακτίνες UV, κάνοντάς τα να “πεθάνουν” με φυσικό τρόπο.

Κόκκινο κρασί

Παρ’ ότι το κόκκινο κρασί δεν αποτελεί την πρώτη μας επιλογή για το καλοκαίρι, έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης τονίζει πως τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί, οι προανθοκυανιδίνες, είναι δυνατό να προλαμβάνουν τις οξειδωτικές αντιδράσεις στο δέρμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις