“Κίνημα” υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι της ΝΔ, εκδηλώθηκε πριν την συνεδρίαση στη Βουλή, κατά την οποία δόθηκε το πράσινο φως στο νέο “πακέτο” προαπαιτούμενων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες 48 βουλευτές από τους 76 υπέγραψαν το κείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο ανέφερε πως ο μεταβατικός πρόεδρος θα πρέπει να παραμείνει στην θέση του και να εγγυηθεί την εκλογική διαδικασία η οποία θα πρέπει να έχει διεξαχθεί πριν από το τακτικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει την άνοιξη του 2016.

Παράλληλα, εκφράζουν την αντίθεση τους λόγω των κρίσιμων στιγμών που περνά η χώρα στην εισήγηση του Ευ. Μειμαράκη για εσωκομματικές εκλογές στις 30 Αυγούστου. Το κείμενο φέρει 48 υπογραφές βουλευτών της ΝΔ από τους 76 που μετέχουν συνολικά στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως οι βουλευτές -αλλά και ο ίδιος- θέτουν ως προτεραιότητα το καλό της Ελλάδας και ως εκ τούτου και δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης “τα πάει μια χαρά” δεν απορρέει από πουθενά ότι επίκεινται εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Μεϊμαράκης “προς έκπληξη όλων” και παρότι ήταν γνωστές οι οργανωτικές του ικανότητες αλλά και η δυνατότητα διείσδυσής του σε όλη την παράταξη, σήκωσε το ηθικό της ΝΔ, τη συσπείρωσε και αποδείχθηκε ότι είναι, πάνω από κάθε προσδοκία, καλός αρχηγός.

Συμπλήρωσε ότι έχει λάβει την εξουσιοδότηση τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα την λάβει αύριο και από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να έχει “πλήρως τα δικαιώματα ενός αρχηγού”.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο συνυπέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Θεόδωρος Καράογλου, Λευτέρης Αυγενάκης, Νότης Μηταράκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Γκιουλέκας, Στέφανος Γκίκας, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Βαγιωνάς, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κουκοδήμος, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Στέργιος Γιαννάκης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Κατσαφάδος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Σάββας Αναστασιάδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Καρασμάνης, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Τασούλας, Μάξιμος Χαρακοπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Βλάσσης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Ανδριανός, Χρήστος Σταϊκούρας, κ.ά.

Δεν υπέγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις