Συνάντηση με την πρεσβευτή της Αυστρίας στην Ελλάδα Αντρέα Ικιτς – Μπέμ (Andrea Ikić – Böhm) είχε την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλος Χαϊκάλης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι διμερείς πολιτικές σχέσεις Ελλάδας – Αυστρίας, οι τρόποι βελτίωσής τους, καθώς και ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, με αξιοποίηση καλών πρακτικών του αυστριακού κοινωνικοασφαλιστικού μοντέλου, με στόχο την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων κοινωνικοασφαλιστικών υπηρεσιών, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Η πρεσβευτής της Αυστρίας εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την αγαστή έως και σήμερα συνεργασία, ενώ υπογράμμισε ότι η πόρτα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα παραμένει πάντα ανοιχτή, για να δεχθεί την ελληνική πλευρά και να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.

Ο κ. Χαϊκάλης ευχαρίστησε την Αυστριακή διπλωμάτη για την επίσκεψή της στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και για την αλληλεγγύη της Αυστρίας προς τη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και θα συστηματοποιήσει τις συμβουλευτικές συναντήσεις των δύο μερών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις