Τον Γιάνη Βαρουφάκη στήριξε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για Ιερά Εξέταση, ενώ προανήγγειλε κριτική για τη διαπραγμάτευση στην Κεντρική Επιτροπή.

“Νομίζω είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός και μάλιστα η ποινικοποίηση αυτών των απόψεων, όχι μόνο η συκοφάντηση και ο χλευασμός των απόψεων ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια, στην ευρωζώνη και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται σ΄αυτή, αλλά ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτές οι συστημικές μνημονιακές δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς, να επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και την προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις”, είπε ο κ. Στρατούλης.

Ο κάθε υπουργός Οικονομικών, η κάθε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του λαού και της πατρίδας, συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο 105,5”.

Είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης και ποινικοποίησης απόλυτα καταδικαστέα, συνέχισε ο κ. Στρατούλης, σημειώνοντας ότι αυτή δεν αφορά μόνο τον κ. Βαρουφάκη, αλλά και τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Θυμίζει κατά τη γνώμη μου τον Μεσαίωνα, την Ιερά Εξέταση που όποιος μπορεί και να διαφωνούσε λίγο με τις ατράνταχτες και σιδερένιες αλήθειες του Καθολικισμού καταδικάζονταν στην πυρά, απαράδεκτα πράγματα που πρέπει όλος ο δημοκρατικός αριστερός κόσμος να τα αποδοκιμάσει και να τα καταδικάσει”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τη Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι θα ασκήσουν κριτική για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στη διαπραγμάτευση “κυρίως γιατί δεν ήταν έτοιμη και επεξεργασμένη η κυβέρνηση, δεν είχε ετοιμαστεί και ο ελληνικός λαός για μια εναλλακτική λύση, η οποία στην περίπτωση που φτάναμε εκεί που φτάσαμε στους αμείλικτους εκβιασμούς των πιστωτών της χώρας και το πραξικόπημα που έκαναν σε βάρος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θα μας έδινε τη δυνατότητα αυτή”.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι στηρίζει το κόμμα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει το ταχύτερο να απεγκλωβιστούν από τις μνημονιακές πολιτικές. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση διάσπασης είπε “Γιατί να υπάρχει περίπτωση διάσπασης; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις