Μεγάλη χασισοφυτεία εντόπισαν και κατέστρεψαν το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας, ενώ συνέλαβαν δύο Αλβανούς πολίτες οι οποίοι φέρονται να ήταν υπεύθυνοι για την καλλιέργεια.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση-έρευνα, στον Αμάραντο Κόνιτσας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκε η φυτεία με τα 1.142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,15 εκατοστά έως 1,47 μέτρα, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Παράλληλα συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί, 26 και 25 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη της φυτείας.

Στο χώρο της φυτείας και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας, καθώς και μικροποσότητα χασίς. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις