Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας, Γ. Πανούση βρέθηκαν η πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και ο Π. Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Σημείωσε, επίσης, με νόημα ότι η Αριστερά επί έξι μήνες προσδιορίζεται με λόγια και όχι με πράξεις.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος”.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα “επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε”, ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός, αναφέροντας: “Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει“.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως “διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας”, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως “θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό”.
Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει επίσης ότι “έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται”.

Επίσης, τονίζει ότι: “Έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια και όχι με τις πράξεις της”.

Για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: “Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα”.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό “να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του”.

Όσον αφορά για την κριτική που δέχεται εκ των έσω, ως προς τη λειτουργία της Αστυνομίας, ο κ. Πανούσης αναφέρει:

“Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, “έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι”.

Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ…. Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις