Σκηνές από ταινίες του Χόλιγουντ εκτυλίσσονται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας, όπου για πρώτη φορά συγκεντρώνεται τόσο μεγάλος αριθμός από σωματοφύλακες και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Στους δρόμους γύρω από το «Χίλτον», το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μαξίμου, κυκλοφορούν θηριώδη τζιπ με φιμέ τζάμια γεμάτα πάνοπλους άνδρες, μοτοσικλετιστές -καλωδιωμένοι- με αλεξίσφαιρα και οχήματα που φέρουν εξοπλισμό που απλώνει ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας για τον κίνδυνο εναέριας επίθεσης με drones (τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα) ή υποκλοπών συνομιλιών, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Όλα αυτά συμβαίνουν από τότε που οι εκπρόσωποι των θεσμών εγκαταστάθηκαν στο «Χίλτον» για τη διαπραγμάτευση.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο Νίκολας Τζιαμαρόλι του ESM θεωρούνται νούμερο ένα στόχος για τρομοκρατική επίθεση.

Το αποτέλεσμα είναι η Αθήνα να έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πράκτορες με πολλά «χιλιόμετρα» στην παροχή πληροφοριών και σωματοφύλακες που θεωρούνται μετρ στη φύλαξη VIPs.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να είναι σε εγρήγορση και για το γεγονός ότι πολλοί από τους πράκτορες ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διπλωματικού ακολούθου ή συμβούλου χρησιμοποιώντας διπλωματικά διαβατήρια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόλυτος έλεγχος του πόσοι άνδρες ξένων μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται στην πρωτεύουσα και ποιος είναι ο ρόλος τους.

Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο φύλαξης, του οποίου το μεγαλύτερο «βάρος» σηκώνει η Κρατική Ασφάλεια. «Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών φυλάσσονται όχι μόνο από Έλληνες αστυνομικούς, αλλά και από bodyguard-«σκιές» που ήρθαν στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Eτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο «πυρήνας» των αστυνομικών που έχουν αναλάβει αποκλειστικά τη φύλαξη του «κουαρτέτου» αριθμεί περίπου 100 αστυνομικούς και bodyguards, οι οποίοι συντονίζονται από απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Πρόκειται για άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ασφαλείας και άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης των συναδέλφων του στις Βρυξέλλες. Μπορεί να συνεννοηθεί άριστα τόσο με τους Έλληνες στρατηγούς όσο και με τους υπεύθυνους ασφαλείας στην Αμερική και στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις