Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία
Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, κατά της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Οι διαδηλωτές ήταν περίπου 4.500.

Οι υποστηρικτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 19.30 στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου συνάντησαν τους διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της υπογράμμισε πως «το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους».

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της συμφωνίας.

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα οικονομικά μέτρα εξαπέλυσε, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δηλώνοντας συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

«Από την κατάργηση των μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση, προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ότι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται.

Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν» προσθέτει.

Επίσης, όπως σημειώνει η Ομοσποδία, «καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα. Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών».