Ενδοκυβερνητική κόντρα στα μέσα Αυγούστου προέκυψε ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με κείμενα διαμαρτυρίας που αναφέρονται σε έρευνες οι οποίες υποτίθεται ότι έγιναν σε κελιά των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε απάντηση της ανακοίνωσης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, δήλωσε τα εξής:

«Οι αστυνομικοί δέχονται εντολές μόνο από την υπεύθυνη ιεραρχία. Επομένως αποκλείεται να έχουν δεχθεί εντολές από “άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται”. Κατά τα λοιπά, έρευνες στα κελιά προβλέπονται και διεξάγονται, τακτικές ή έκτακτες, είτε με εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε και υπηρεσιακά από το αρμόδιο προσωπικό της σωφρονιστικής διοίκησης».

Ακόμη, τόνισε ότι «η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά αντιθέτως πολύπλευρα στοχοποιούνται».

Προηγουμένως, ο κ. Πανούσης είχε δηλώσει ότι ουδέποτε έδωσε εντολή για έρευνες στα κελιά προσθέτοντας:

«Δεν έχω καμία ανάμιξη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκεται το όνομά μου, προκειμένου να κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες. Ούτε ως επιστήμονας, ούτε ως υπουργός, συμφωνώ με την εμπλοκή της Αστυνομίας σε τέτοιες δράσεις. Άρα η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται….».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις