Με αφορμή τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, που ζήτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, μετά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι οι δράστες της δολοφονίας στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, κάνοντας χρήση του νόμου 4322/2015 που είχε ψηφιστεί στην Βουλή με πρωτοβουλία του κ. Παρασκευόπουλου, ο τελευταίος σε δήλωσή του κάνει λόγο για λαϊκισμό και νομιμοποίηση του κιτρινισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει: «Όσοι, όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτουν ζητήματα πολιτικής ευθύνης, απαιτείται να το πράττουν οι ίδιοι με υπευθυνότητα, διαφορετικά υπηρετούν το λαϊκισμό και νομιμοποιούν τον κιτρινισμό.

Δυστυχώς, αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι δεν έχει καν διαβάσει τον νόμο που θέσπισε προσφάτως η Βουλή.

Αν διάβαζε το περιεχόμενό του, θα είχε διαπιστώσει ότι οι απολύσεις που σχετίζονται με το πρόσφατο έγκλημα στην Ύδρα δεν στηρίζονταν σε καινοτομίες, αλλά σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες».

Παράλληλα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημειώνει: «Φαίνεται ότι κάποιο επιτελείο έχει αποφασίσει στο μέλλον να συσχετίζει όλες τις απολύσεις κρατουμένων, -ιδίως μάλιστα, αν συνδέονται με υποτροπή- με τον πρόσφατο νόμο 4322/2015, αδιαφορώντας για την αλήθεια. Ο κιτρινισμός όμως δεν θα πείσει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις