Την μετεκλογική συνεργασία με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, προαναγγέλλει με συνέντευξη του στην «Αγορά» ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη». Παράλληλα εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτηρίζει «ιμιτασιόν» μεταρρυθμιστή.

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας δραπετεύει από τις ευθύνες του. Μόλις 7 μήνες από την εκλογή του, ουσιαστικά ο ίδιος ανατρέπει τον εαυτό του. Ανατρέπει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για σκίσιμο των Μνημονίων, φέρνοντας μας το μεγαλύτερο Μνημόνιο που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Απέτυχε στην επαναδιαπραγμάτευση, έκανε ένα δημοψήφισμα-βατερλό για τους χειρισμούς του, ηττήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ανήμπορος να κυβερνήσει ρίχνει για ακόμα μία φορά το μπαλάκι στον ελληνικό λαό. Η εποχή όμως απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς και υπευθυνότητα. Όχι πολιτικούς εγωισμούς».

Ο κ. Παπαμιμίκος υποστηρίζει ότι υπήρχε το περιθώριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν αξιοποίησε «γιατί τελικά δεν τον ενδιέφερε αυτό, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση και προσθέτει: «Απ’ τη δική μας πλευρά, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια των διερευνητικών εντολών και όλα τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα. Ζητάμε το άνοιγμα της Βουλής προκειμένου να διερευνηθούν τα περιθώρια συναίνεσης, ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκλογές και περαιτέρω αστάθεια. Εμείς την πρόθεση για συνεννόηση την αποδεικνύουμε στην πράξη».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών αναφέρει: « οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ποιος μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις αλλαγές που απαιτούνται και ποιος θα καταφέρει να διατυπώσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο, ώστε μέσα από αναπτυξιακά ισοδύναμα να αποτραπεί η βαριά φορολογία.

Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να το κάνει αυτό. Και δε μπορεί να το κάνει, γιατί δεν πιστεύει ούτε στις μεταρρυθμίσεις, ούτε στη ρήξη με τις συντεχνίες, ούτε στις ιδιωτικοποιήσεις. Είναι ιδεολογικά απέναντι σε όλα αυτά και το βλέπουμε αυτό ακόμα και τώρα, με την προσπάθεια ματαίωσης της επένδυσης στις Σκουριές.

Όσο και αν θέλει λοιπόν σήμερα να εμφανιστεί αποφασισμένος για αλλαγές, όλοι ξέρουμε πως στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας είναι ένας μεταρρυθμιστής ιμιτασιόν».

Ο γραμματέας της ΝΔ προαναγγέλλει μετεκλογικές συνεργασίες εάν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα χωρίς να αποκλείει ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ:«Ζούμε ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό, οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα ήταν ραγδαίες και κανένας δε μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, τότε θα εξετάσουμε τη λαϊκή βούληση και θα κινηθούμε ανάλογα.

Ξέρετε πως για το καλό της χώρας, θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη. Κυρίως όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εμπιστευθούμε πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες αλλαγές. Μη διστάζοντας μπροστά στο πολιτικό κόστος, προκειμένου να γυρίσει η χώρα οριστικά σελίδα.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να βάλει το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, αποφασισμένος να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και απρόσκοπτα την ευρωπαϊκή προοπτική. Για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, πρέπει πρώτα οι ίδιοι να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα επιλέξουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις