Βαρείς χαρακτηρισμούς επιφύλασσε ο Γάλλος υφυπουργός Ζαν-Μαρί Λε Γκεν για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αποκαλώντας τον «ανεύθυνο δανδή της ελληνικής οικονομίας», ενώ καταφέρθηκε και εναντίον όσων τον καλωσόρισαν στη Γαλλία.
Πιο συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του σε γαλλικό ραδιόφωνο, ο Γάλλος (αρμόδιος για τις σχέσεις του Κράτους με το Κοινοβούλιο) υφυπουργός ανέφερε:
«Παρακολουθώ άφωνος την ριζοσπαστική αριστερά (της Γαλλίας) να τρέχει πίσω από αυτόν τον ανεύθυνο δανδή της ελληνικής οικονομίας. Ενώ ως χθες έπλεκαν το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και τον αποκαλούσαν το μέλλον της αριστεράς στην Ευρώπη, σήμερα έρχονται να στηρίξουν αυτόν που υπονομεύει τον κ. Τσίπρα και την ανόρθωση της Ελλάδας»
Άσκησε, επίσης, δριμεία κριτική και στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος και προσκάλεσε τον Βαρουφάκη στη Γιορτή του Τριανταφύλλου, αναφέροντας:
«Είναι μια προσωπικότητα που του αρέσει συχνά να ικανοποιεί τον εαυτό του, αλλά έχει πράγματα να προσφέρει στον κοινό αγώνα του Σοσιαλιστικού κόμματος».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Γαλλία, ο Γ. Βαρουφάκης έδωσε πολλές συνεντεύξεις, στις οποίες αναφέρθηκε και στη στάση της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Μιλώντας στο κανάλι BFMTV, είπε: «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της ανικανότητας της Γαλλίας και είδα τη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα σε όσα έλεγαν οι εκπρόσωποί της και σε όσα έκαναν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις