Πυρά κατά του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις διατάξεις» δήλωσε και ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εξήγησε στη χθεσινή δική του συνέντευξη στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό γιατί πάμε σε εκλογές.

«Συγχαρητήρια, ήταν επιτυχία του Alpha που τον βρήκε» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας αμετανόητο τον κ. Τσίπρα, καθώς επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να βρει δικαιολογία για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να έχουν το χρόνο τους για να συζητηθούν τα ζητήματα για τα οποία θα αποφασίσουν οι πολίτες, «οι οποίοι τώρα δεν έχουν ενημερωθεί για το μνημόνιο που θα αλλάξει τη ζωή μας για πολύ καιρό».

Κατηγόρησε επ´αυτού τον Αλέξη Τσίπρα για καθεστωτική αντίληψη και πως άρχισε να συμπεριφέρεται με αλαζονικό τρόπο.

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας δεν λέει τίποτα για τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα. Εξασφαλίζεται με διχαστικό δημοψήφισμα και με εκλογές; Και αν κάνει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, τού έχει κανείς εμπιστοσύνη ότι δεν θα κάνει τον Φεβρουάριο εκλογές;» συμπλήρωσε, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «θεώρησε ότι η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου».

Τόνισε, επιπλέον, ότι πάμε γρήγορα σε εκλογές γιατί «δεν έχουν έρθει τα ραβασάκια της εφορίας και οι νέες δόσεις του ΕΝΦΙΑ», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εξηγώντας ότι είναι αντίθετη και η Κομισιόν.

«Το παραμύθι το φάγαμε όλοι. Και οι Ευρωπαίοι. Όπου πήγε έλεγε ότι εκλογές δεν θα γίνουν, και χθες είπε με κρίση ειλικρίνειας ότι από τις 12/07 είχε στο μυαλό του εκλογές» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τη συμφωνία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι νόμος του κράτους και «εμείς μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για τη στάση της ΝΔ μετά τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απάντησε ότι «θα κάνουμε ο,τι μας πει ο λαός αναλύοντας την ψήφο του και το αποτέλεσμα», και τόνισε ότι απαιτείται συναίνεση.

Σε ερώτηση αν θα δεχόταν μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης, σημείωσε: «Θα μου το ζητήσει; Είδα χθες ότι δεν θέλει. Λέει κάτι πολύ φτηνιάρικα. Αυτά είναι τα ψέματα. Δεν μπορείς να προδικάζεις το αποτέλεσμα και τι θα κανείς μετά τις εκλογές». Υπενθύμισε ότι για να μην πάμε σε εκλογές εκείνος είχε πει και το όνομα του κ. Δραγασάκη που εκτιμά, αν δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας.

«Χθες ο κ. Τσίπρας είπε ή αυτοδυναμία – που δεν την πιάνει μετά την εσωτερική του διάσπαση καθώς φεύγει όλο το κόμμα- ή κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με τους ΑΝΕΛ. Επιβεβαίωσε χθες την άποψή μου, ότι την κοπανάει γιατί δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που ψήφισε», δήλωσε.

Για τις ευθύνες της ΝΔ για όσα είπε στα λεγόμενα Ζάππεια, επισήμανε ότι «τα εξηγήσαμε αυτά, κάναμε αυτοκριτική, τα αναλύσαμε και η συγνώμη πρέπει να ζητείται διαχρονικά». Υποστήριξε επ’ αυτού ότι στο Ζάππειο η ΝΔ μίλησε για πολιτικές που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με μονοκομματική κυβέρνηση.

Σχετικά με το μνημόνιο, είπε ότι έχει τρία σκέλη. Τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, τόνισε, η ΝΔ τις πιστεύει σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, τα δημοσιονομικά για τα οποία είπε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όχι των δανειστών να βρει ισοδύναμα για να επιτευχθούν οι στόχοι και τις υφεσιακές πολιτικές οι οποίες είπε ότι αν εξηγηθούν στους Ευρωπαίους είναι εφικτό να αλλάξουν.

Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά στη ΝΔ και αν θα κινήσει διαδικασίες εκλογής αρχηγού και στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές αναρωτήθηκε ποιο είναι το πρόβλημα. «Δεν έχει τεθεί από κανέναν νεοδημοκράτη. Το θέτει το Μαξίμου, από τα υπόγεια, δημιουργώντας ανύπαρκτα ζητήματα στη ΝΔ που είναι η πιο συμπαγής και ενωμένη δύναμη», απάντησε.

Είπε επιπλέον ότι η ΝΔ ήταν πάντα το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς που ακολουθούσε δρόμο σύνεσης και του μέτρου, και τόνισε πως οι νεότερες γενιές έχουν ξεπεράσει πολλά από ζητήματα που μας χώριζαν με ένταση.

«Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε οποιοδήποτε πολιτικό αντίπαλο χωρίς να ξεχνάμε τι έχει κάνει. Μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρήσει και τον κ. Τσιπρα. Αν θέλει να γραφτεί στη ΝΔ μπορώ να του πάω την αίτηση…», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά το προσκλητήριο συστράτευσης που έχει απευθύνει και αν αφορά και στελέχη όπως οι κ.κ Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος και Λιάπης, απάντησε θετικά και αντεπιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική.

«Θα του το απαγορεύσουμε ενώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και έχουν βρεθεί ότι είναι αθώοι; Είναι ψηφοφόροι, είναι Έλληνες και αφού θέλουν να έρθουν στη ΝΔ, με πολύ χαρά αφού εδώ ανήκουν. Εφόσον εγγραφούν η δραστηριοποίηση εξαρτάται και από τους ίδιους», ανέφερε.

Για τα περί εθνικής Ελλάδος της διαπλοκής που είπε ο κ. Τσίπρας συμπεριλαμβάνοντας και τον ίδιο, ο κ. Μεϊμαράκης τον παρακάλεσε επειδή θίγει υπόληψη και τιμή να το ξεκαθαρίσει και αν έχει στοιχείο να πάει στον εισαγγελέα.

Επέκρινε στη συνέχεια τους κ.κ Τσίπρα και Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι συζητούσαν πως θα πάμε στην έξοδο από το ευρώ και υπενθύμισε ότι έχει ρωτήσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να έχει πάρει απάντηση, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής επ´αυτου.

Για τον στόχο της ΝΔ στις εκλογές, είπε πως όταν πας στη μάχη, πας για να κερδίσεις και πως αν συμβεί αυτό, θα συγκροτήσει κυβέρνηση με τους πιο άξιους.

Επίσης, κάλεσε ευθέως σε ντιμπέιτ τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπαίνει στα διαδικαστικά και πως θα αλλάξει ακόμα και το πρόγραμμά του για να γίνει.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γραφείου του ΠΑΣΟΚ στις αιχμές του κ. Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκη, «το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της συγκυβέρνησης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Τελικά υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να συναγωνιστεί στα ψέματα τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις