Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τους εργαζόμενους των Μεταλλείων Χρυσού στη Χαλκιδική, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε τα εξής:

“Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων, θέλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα τους για εργασία, το δικαίωμα τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους.

Η Χαλκιδική ζει δυστυχώς τις επιπτώσεις της διχαστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Επιπτώσεις που οδήγησαν σε συγκρούσεις, σε συμπλοκές σε δικαστήρια, σε αστυνομικές επεμβάσεις.

Αυτή η υπόθεση πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να επανέλθει η κοινωνική ειρήνη στην περιοχή. Υπάρχουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, αυτές προστατεύουν το Περιβάλλον περισσότερο από μικροκομματικές σκοπιμότητες και διασφαλίζουν τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων.

Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να στηρίξουμε θέσεις εργασίας. Η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Χαλκιδική αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Αυτός ο εφιάλτης έχει μια απάντηση: επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τουρισμό που μπορούν να δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ελπίδα και προοπτική στους ανθρώπους μας, τη νέα γενιά για να μείνει στη χώρα της.

Εμείς θα συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Η εταιρεία θα πρέπει να τηρήσει όλες της τις υποχρεώσεις, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος και βεβαίως, δεν θα πρέπει να αξιοποιήσει αρνητικά το ζήτημα της κρίσης, έτσι ώστε να υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις