Μια ιστορία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης γράφτηκε στα νερά του Αιγαίου, με πρωταγωνιστές μια παρέα παραθεριστών και έναν ναυαγό, Σύρο πρόσφυγα.

Η παρέα μετά από μίνι απόδραση στη Ψέριμο επέστρεφε με φουσκωτό στην Κω, όταν ανοιχτά, είδαν ξαφνικά έναν άνδρα να κρατά ένα σωσίβιο. Στην αρχή νόμισαν ότι επρόκειτο για δύτη.

Στη συνέχεια όμως διαπίστωσαν ότι χρειαζόταν βοήθεια. Τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο ανεβάζοντας τον στο σκάφος. Τους είπε ότι 13 ώρες πάλευε με τα κύματα.

Την ιστορία μοιράστηκε μέσω facebook η Σάντρα Τσιλιγκερίδου αναρτώντας φωτογραφία, με τον ναυαγό, τον Μοχάμεντ. Σε αυτήν απεικονίζεται λίγο αφότου έχει διασωθεί και είναι εμφανώς καταβεβλημένος από την πολύωρη περιπέτεια του στη θάλασσα.

«Το πρώτο πράγμα που μας είπε κοιτώντας τις δυο γυναίκες, τη γυναίκα και την φίλη μας ήταν γιατί είναι βουρκωμένες και του απήντησαν «για σένα». Δεν μας είπε τίποτε άλλο μετά λιποθύμησε» είπε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Σεγραίδος, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του σκάφους.

«Ήταν ημίγυμνος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Προσπαθούσε να επικοινωνήσει ο άνθρωπος. Ενημερώσαμε το λιμεναρχείο», πρόσθεσε.

Ο 32χρονος είχε ξεκινήσει στις 5 το πρωί της 26ης Αυγούστου από την Αλικαρνασσό με φουσκωτή βάρκα μαζί με άλλους πρόσφυγες. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ηλεκτροκινητήρας σταμάτησε και το ένα κουπί παρασύρθηκε από τα κύματα.

Εκείνος έπεσε στο νερό να το πιάσει όμως τον παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα.

«Είχαν γίνει έρευνες δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Τον βρήκαμε εμείς και κατάφερε να σωθεί» είπε ο κ. Σεγραίδος.

Έδωσαν όλοι τους μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ο Μοχάμεντ είναι καλά στην υγεία του και επανασυνδέθηκε με την οικογένεια του. Πλέον, σχεδιάζει τη συνέχεια του ταξιδιού του, προς τη δική του γη της επαγγελίας.

Πηγή ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ Μαρία Σταθοπούλου