Δεν υπήρχε ανάγκη να πάμε σε εκλογές, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο αρχηγός της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρωστά μια εξήγηση για το ό,τι βάζει τη χώρα σε περιπέτεια και δημιουργεί αβεβαιότητα την πιο κρίσιμη στιγμή για την εφαρμογή του προγράμματος.

«Είναι καταστροφή να κάνουμε εκλογές κάθε έξι μήνες», είπε.

«Ο Τσίπρας είναι το “χαϊδεμένο παιδί” (pampered kid) αφότου πήγε “κλαίγοντας” να ζητήσει διάσωση», δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης. «Είναι άλλο να είσαι καλό παιδί και άλλο πρωθυπουργός».

Ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι θα βάλει στην άκρη κάθε ηγετικό αίτημα, ακόμα και αν κερδίσει τις εκλογές, αν αυτό είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση συνεργασίας. «Ο Τσίπρας μας αποκάλεσε δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις εναντίον μας», υποστηρίζει. «Παρ’ όλ’ αυτά τον στηρίξαμε όταν κινδύνευε η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Πρόσκληση συνεργασίας

Ωστόσο, τονίζει ότι θα απευθύνει πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που θα διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

“Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία”, υπογραμμίζει. “Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας και τη διασφάλιση της θέσης στην ευρωζώνη, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε”.

Κάνουν λάθος οι ηγέτες της ΕΕ

Υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος εάν θεωρούν ότι ο Τσίπρας αποτελεί την καλύτερη ελπίδα για να κρατηθεί ακέραιη η ευρωζώνη. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αξιωματούχοι σε Παρίσι και Βερολίνο είπαν ότι ο Τσίπρας έχει χτίσει εμπιστοσύνη με τον Φρανσουά Ολάντ και την Ανγκελα Μέρκελ.

“Ακόμη και εάν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με ανάλογα προβλήματα εσωτερικών αναταράξεων κάθε φορά που θα φέρνει έναν εφαρμοστικό νόμο της συμφωνίας”, υπογραμμίζει. “Ο κίνδυνος για Grexit δεν έχει περάσει και εάν οδηγηθούμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος θα γίνει πιο άμεσος”, τονίζει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις